21 januari 2022

Welke tent moet je kopen?

Als je voor de eerste keer wilt gaan kamperen en een tent gaat zoeken kom je erachter dat er een hoop verschillende soorten tenten zijn, maar welke tent is nu geschikt voor jou. Ga je met de caravan? Dan kan heb je een voortent nodig. Wil je met een losse tent gaan? In dit artikel kom je erachter welke tent je moet kopen in de kampeershop.

Pop-up tent

De pop-up tent is een tent die je no-time kan opzetten. Je haalt de tent uit de hoes klikt de band los en de tent klapt uit elkaar. Je hoeft hem alleen nog vast te zetten in de grond en je hebt een tent voor 1,2,3 of 4 personen. Deze tent wordt vooral gebruikt voor korte verblijven of als extra slaapruimte voor de kinderen op een camping. Het opvouwen van deze tent kan soms moeilijk zijn, volg daarom de instructies goed op en blijf rustig.

Opblaasbare tent

De opblaasbare tent is een tent die veel gemak en comfort geeft. Deze tent blaas je op door middel van een pomp, zo ben je geen tijd kwijt aan het opzetten van een tent. Deze tenten kunnen een stuk groter zijn dan de pop-up tent, je kunt dus met meer mensen slapen in deze tent. Ook kun je een luifel of gemeenschappelijke ruimte in deze tent hebben. Een nadeel van deze tent is dat je wel toegang tot elektriciteit moet hebben. Je kunt dus niet in de natuur kamperen met deze tent.

Piramidetent

De piramidetent zijn vaak voorzien van aparte slaapcompartimenten en een voorruimte. Deze tenten zijn erg duurzaam en stevig. Ze zijn wel een stuk zwaarder dan een andere tenten en dus niet echt geschikt voor backpackers.