21 januari 2022

Waarom op vakantie gaan met de camper?

Zoals bijna iedereen wel weet beschikt Nederland over veel caravans. Nederland staat op nummer 4 van meeste caravans in Europa. Maar ook de camper doet het de laatste jaren goed in ons land. Sinds 2010 is het aantal campers enorm toegenomen. Een camper brengt namelijk veel voordelen met zich mee. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over een camper.

Waarom een camper?

Op vakantie gaan met een camper wordt ook wel gezien als het gevoel van ultieme vrijheid. Je bent een stuk flexibeler dan met de caravan en je kan zo van de ene plek naar de andere toe. De rit naar de vakantiebestemming is ook een stuk aangenamer dan in de auto met een caravan erachter. Een camper is daarom het perfecte voertuig om een land eens goed te gaan verkennen.

Tip: Huur een camper bij De Leukste Camper, bijvoorbeeld in Drenthe of Groningen.

Mag ik zomaar een camper besturen?

Voordat je begint met het overwegen van het kopen van een camper is het natuurlijk wel belangrijk dat je er in mag rijden. Het besturen van een camper valt best wel mee. Als je in bezit bent van een rijbewijs B mag je al een camper besturen. Let er dan wel op dat je maximaal 8 personen vervoert en de camper niet meer weegt dan 3500 kilo (dit is inclusief bemanning en bagage). Wanneer je een camper wilt besturen die meer weegt dan 3500 kilo zal je moeten beschikken over een rijbewijs C1. Wanneer je voor het eerst een camper bestuurt moet je wel extra voorzichtig rijden om hieraan te wennen.