23 oktober 2021

Waar moet je op letten bij het huren van een boot?

Met mooi weer is het heerlijk om een dagje te varen. Neem wat lekkers te eten en te drinken mee aan boord, met een goed muziekje en je komt de dag prima door. In Nederland vind je verschillende leuke plassen en watertjes waar je boten kunt huren. Maar bij het huren van een boot, is het wel goed om op een aantal zaken te letten. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Je leest het hier!

Huren of kopen

Over het algemeen huren veel mensen een boot, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een boot te kopen. Zeker als je vaker gebruik denkt te maken van een boot, kan het fijn zijn om er zelf een te kopen. Op lange termijn zal je dit kosten besparen. Dit hangt natuurlijk wel af van je situatie en je wensen. Hierbij spelen factoren zoals, ligplaats, verzekering, brandstof en het soort boot natuurlijk een rol.

Vaarbewijs

Als je wilt varen in een boot, heb je in sommige gevallen een vaarbewijs nodig. Een vaarbewijs is vaak nodig voor grotere boten met een zwaardere motor. Hiernaast is het goed om op de hoogte te zijn van de vaarregels en alle regels omtrent brandstof en het aanleggen met de boot. Voordat je een boot gaat huren, is een opfriscursus dus niet onverstandig.


Stel vragen aan verhuurder

Bij een boot verhuur bedrijf is het altijd goed om vragen te stellen aan de verhuurder, aangezien deze persoon alle ins en outs weet van de boot en het water. Dit scheelt je weer veel gedoe tijdens het varen. Vraag daarom altijd of er bijkomende kosten worden gerekend voor het huren van de boot, of er bruggen en sluizen in de buurt aanwezig zijn en hoe het zit met brandstof en eventuele schoonmaak van de boot.