21 september 2021
vakantie coronatest

Veilig op vakantie in coronatijd

Heb je een reis geboekt of ben je van plan om een reis te gaan boeken? Weet dan dat je een risico neemt. Met deze tips ben je goed voorbereid om jouw vakantie. Want hoe zit het nou precies met testen, wat als de reis geannuleerd wordt en wil je Ć¼berhaupt op vakantie?

PCR Test

Voor veel reizigers is op dit moment een coronatest vereist. Indien je deze niet hebt of wanneer je positief getest wordt, kun je het vakantieland mogelijk niet in. Laat je testen in een van de vele teststraten, voordat je vertrekt. Wanneer de uitslag gunstig is, ontvang je een reisverklaring. Houd er rekening mee dat deze verklaring beperkt geldig is. Wanneer je na de vakantie terug naar huis reist, moet je je ook weer laten testen voordat je Nederland binnenkomt. Houd hier dus altijd rekening mee, zo voorkom je problemen.

Coronatest nodig? Bezoek de website van How Are You Diagnostics

Verzekering

Het is goed om na te gaan in welke gevallen je verzekerd bent en in welke gevallen niet. Wat vergoedt je annuleringsverzekering? Ben je van plan om naar een rood of oranje gebied te reizen, dan ben je vaak niet verzekerd. Controleer altijd bij de verzekeraar waar je recht op hebt.

Boeken

Wij raden je aan om kort voor vertrek te boeken. Zo kun je de huidige situatie in de gaten houden. Sommige reisaanbieders hebben een duidelijke annuleringsregeling. In veel gevallen krijg je je geld terug, maar het kan ook zijn dat je een voucher ontvangt. Zorg dat je weet waar je aan toe bent.