21 september 2021

Een stedentrip is altijd een goed idee

Tenminste, zodra we allemaal weer vrij kunnen en mogen reizen. Maar nu is het vooral een goed idee om je voor te bereiden op je volgende stedentrip. Waar ga je deze keer naar toe? Wil je nu wat verder weg of blijf je liever wat dichter bij huis? Wil je weg in eigen land of stap je het liefst op het vliegtuig om een verre stad te bezoeken? Waar je volgende stedentrip naartoe gaat, dat bepaal je zelf. Mijn volgende stedentrip gaat, waarschijnlijk, naar Lissabon. Of Moskou. Maar het kan ook zomaar zijn dat het Fez wordt of… De keuze is natuurlijk enorm. In ieder land zijn steden die de moeite van een stedentrip waard zijn.

Zin in een stedentrip? Waar let je op?

Je kiest natuurlijk een stad die je aantrekkelijk lijkt. Dat lijkt logisch. Maar er zijn nog meer dingen om op te letten. Bijvoorbeeld de duur van de stedentrip. Zelf ben ik ooit voor vijf dagen naar New York geweest. Een fantastische stad die je lang niet kunt bezichtigen in maar 5 korte dagen. Je bent eigenlijk al twee dagen kwijt met vliegen. Daar zou ik dus, voor een volgende keer meer tijd voor uittrekken. Dat vliegen is sowieso een ding. Ga je naar Berlijn? Dan ben je binnen een uur geland. Maar ga je naar Marrakech dan moet je rekening houden met bijna 4 uur vliegen.

De taal, da's ook best een ding

Dat je in een buitenland de taal niet spreekt, dat is niet zo vreemd. Met handen en voeten en veel wijzen kom je er vaak wel. Maar ben je nog niet ervaren in het maken van stedentrips, dan kan dat best spannend zijn. Kies dan landen waar, bijvoorbeeld, goed Engels gesproken wordt. Of bezoek onze zuiderburen voor een schitterende stedentrip naar Antwerpen of Gent. Kun je het schrift in een bepaald land niet lezen (Grieks, Russisch en Arabisch zijn totaal anders dan onze letters)? Maak dan een foto van ieder belangrijk straatnaambordje. Je komt dan in ieder geval weer terug bij je hotel.

Ga je samen met een vriend(in)?

Dan kan het zomaar zijn dat jullie interesses niet precies hetzelfde zijn. Laat elkaar vrij om op eigen wijze de stad te ontdekken. Het is natuurlijk zonde als je je tijdens je langverwachte stedentrip gaat lopen ergeren aan je vriend(in). Spreek bepaalde tijden en plaatsen met elkaar af en onderneem ook samen activiteiten. Neem bij een goed diner gezellig de dag door. Zo hebben jullie allebei veel plezier!