21 januari 2022
Safari-in-Kenia-Masai-Mara

Safari in Kenia

Met een safari in Kenia beleef je hoe schoonheid van de Afrikaanse natuur. Kenia bestaat voornamelijk uit natuurparken waar allerlei wilde dieren kriskras door elkaar lopen. Met een safari kun je dieren die je tot nu toe alleen nog maar op tv zag in het echt zien. Hieronder lees je meer over safari’s in Kenia!

Waar in Kenia op safari?

In Kenia kun je alle kanten op voor een mooie safari. De bekendste safariplekken van Kenia op een rijtje:

  • Amboseli National Park ligt in de schaduw van de Kilimanjaro en grenst aan Tanzania. Hier leven veel olifanten, net als de andere dieren van de beroemde ‘Big Five’.
  • Lake Naivasha is een groot meer vol krokodillen en nijlpaarden.
  • Masai Mara Game Reserve is dé plek om in het juiste seizoen de ‘De Grote Trek’ te zien waarbij wildebeesten de gevaarlijke rivier Masai Mara moeten oversteken terwijl krokodillen op de loer liggen.
  • Samburu National Reserve.
  • Tsavo National Park is het grootste natuurpark van Kenia.
  • Lake Nakuru is een mooi meer vol ontelbare flamingo’s.  
Safari-in-Kenia-Masai-Mara

Game Drive of Self Drive?


Een safari in Kenia kun je op verschillende manieren beleven. De twee meest voorkomende safari’s zijn een ‘game drive’ en een ‘self drive’. Met een ‘game drive’ stap je in een jeep van een lokale ranger die je door het natuurgebied rijdt en je wijst op alle wilde dieren die je onderweg tegenkomt. Een groot voordeel van een ‘game drive’ is dat de ranger door bijvoorbeeld sporen op de grond dieren opmerkt die je anders zelf nooit zou zien. Met een ‘self drive’ ga je met je eigen huurauto in het natuurpark op safari. Je hebt dan geen parkranger die je wijst op de wilde dieren, maar dit brengt wel extra spanning met zich mee. Je hebt bovendien de vrijheid om op je eigen tempo het natuurpark en haar wilde dieren te bekijken. Niet in alle natuurparken is een ‘self drive’ safari toegestaan. Check dit dus altijd bij een Kenia specialist voor advies.

Andere manieren van een safari


Naast de veelvoorkomende ‘game drives’ en ‘self drives’ zijn er nog ander manieren om een safari in Kenia te maken. In sommige natuurparken kun je bijvoorbeeld een wandelsafari maken. Onder begeleiding van een ranger ga je te voet het natuurpark in. Dit is extra spannend! Er komen steeds meer varianten op safari’s. Zo kun je ook op de Nederlandse manier op safari: met de fiets! Een fietssafari is een unieke belevenis. Wil je jouw bezoek aan Kenia extra bijzonder maken? Kies dan voor een ballonvaart over de savannes. In alle vroegte sta je op om bij zonsopgang vanuit de lucht wilde dieren te spotten. Zo’n ballonvaart is een herinnering voor het leven! 

Een safari in Kenia boeken


Je doet er verstandig aan om jouw hele rondreis te laten verzorgen door een reisbureau Kenia. Dit is een reisbureau die gespecialiseerd is in reizen naar Kenia. Reisadviseurs van dit soort reisbureaus weten de beste plekken voor safari’s en kennen de beste parkrangers zodat jij hopelijk de ‘Big Five’ kunt zien. Bovendien helpt een Kenia specialist jou met reserveringen voor vluchten en lodges waar je kunt overnachten.