2 december 2021
Luxe vakantiehuizen Fuerteventura

Luxe vakantiehuizen Fuerteventura

Fuerteventura: een vakantie-eiland dat nooit verveelt

De Canarische Eilanden behoren al jarenlang tot de meest populaire zonbestemmingen van Europa. Ja, inderdaad zijn het met name zonaanbidders die de weg naar deze bij Spanje horende eilandengroep vaak weten te vinden, al zijn er op elk van de eilanden ook genoeg andere dingen te doen. Dat geldt zeker ook voor het eiland Fuerteventura. Dit eiland ligt aan de oostelijke kant van de eilandengroep, niet al te ver van het Afrikaanse vasteland af. Wat je op Fuerteventura zoal kunt ondernemen en hoe het er met het klimaat zit lees je in de volgende alinea’s. Het zal je na het lezen van dit artikel niet verbazen dat veel Nederlanders ervoor kiezen een van die luxe vakantiehuizen op Fuerteventura te huren of te kopen.

Dit kun je als toerist op Fuerteventura zoal ondernemen

Als je op vakantie bent op Fuerteventura, dan zou je onder meer de volgende activiteiten kunnen ontplooien en bezienswaardigheden kunnen bekijken:

  • De oude haven van het van oorsprong vissersdorp El Cortillo in het noorden van het eiland. De straatjes rondom deze haven zijn ook zeer de moeite waard.
  • De gemoedelijke toeristenplaats Morro Jable in het zuiden.
  • Het natuurpark La Lajita, waar je allerlei dieren en planten kunt aanschouwen.
  • Een wandeling naar Pico de la Zarza, oftewel het hoogste punt van het eiland. 
  • Het uitkijkpunt Mirador de Morrovelosa in Betancuria.
Luxe vakantiehuizen Fuerteventura

Hoe zit het met het klimaat op Fuerteventura?

Fuerteventura is een eiland dat het hele jaar aantrekkelijk is om te bezoeken. Dit is namelijk een plek met een enorm hoog aantal zonuren. Vooral tussen april en oktober is de kans op bewolking en regen zeer klein. Het kan in de zomer natuurlijk af en toe wel warm worden, vooral als de wind uit het oosten komt. Over het algemeen vallen de maximumtemperaturen evenwel mee. In de winter is het overdag meestal een graad of twintig.