23 oktober 2021

Inpakken voor je cruisevakantie!

Heb je een cruisevakantie gepland staan? Dan is het slim om alvast voor te bereiden op wat je allemaal wilt meenemen. Denk bijvoorbeeld aan kleding, elektronica, camera en nog veel meer! In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij het beste je spullen kan inpakken, welke spullen je niet mag thuislaten en hoe je jouw cruisevakantie nog leuker kan maken!

Kleding

Je wilt natuurlijk lekker comfortabel op het cruiseschip kunnen rondlopen. Heb je nog niet de juiste kleding in huis voor bijvoorbeeld het warme klimaat waarnaar je toe vertrekt? Dan kan je herenkleding gemakkelijk online bestellen. Vergeet daarnaast ook zeker niet om een goede jas mee te nemen. Ook in tropische gebieden kan het weer zomaar omslaan, waardoor het erg koud of regenachtig kan zijn. Heren jassen koop je gemakkelijk online waardoor je minimaal tijd kwijt bent aan het kopen van kleding.

De juiste papieren

Je paspoort en reisdocumenten wil je het liefst zo dichtbij mogelijk hebben, zorg er dus voor dat je deze papieren in je zak doet of in je rugtas/handtas die je bij je hebt. Neem altijd je originele paspoort en instapkaart mee, met slechts één kopie kom je het cruiseschip niet meer in. Je moet ook een visum en een "echt" vaccinatiebewijs kunnen laten zien wanneer je naar een gebied gaat waar dit verplicht is. Let op: check van tevoren altijd of je paspoort nog geldig is en check of je paspoort je hele reis nog geldig is. Houdt er rekening mee dat het aanvragen van een nieuw paspoort zomaar een week kan duren.

Handbagage

Het is per cruise verschillend maar het kan soms voorkomen dat je handbagage gescheiden wordt van je normale bagage, dit vanwege checken op spullen of andere redenen. Daarom is het slim om altijd in je handbagage een set kleding mee, en zwemkleding mee te nemen. Vergeet daarnaast niet je medicijnen en accessoires (zoals een bril) bij de hand te hebben!

Accessoires en elektronica

Heb je lenzen? Vergeet deze dan niet mee te nemen. Daarnaast is het verstandig om te kijken welke opladers je allemaal nodig hebt. Neem je je laptop mee, een camera en je telefoon? Grote kans dat deze apparaten allemaal een andere oplader hebben. Daarom is het slim om vooraf een lijstje te maken met welke apparaten je allemaal wilt meenemen. Let hierbij goed op dat je deze spullen ook goed op kan bergen zodat ze niet gestolen kunnen worden wanneer jij bijvoorbeeld in het zwembad ligt!