2 december 2021

Eropuit met kinderen in de Veluwe

Ben je aan het rondkijken voor een vakantiehuis Veluwe of luxe vakantiehuis Veluwe? Maar twijfel je nog even of er in de Veluwe wel genoeg te doen is voor kinderen. Wees gerust, de Veluwe heeft ontzettend veel te bieden als vakantiebestemming. Hier een paar tips voor als je met je kinderen erop uitgaat. Het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. 

Lekker aapjes kijken

Misschien wel een bekende, maar de Apenheul is een van de leukste uitjes in de Veluwe. Natuurlijk kun je uitgebreid aapjes kijken bij de Apenheul, maar er zijn ook diverse speeltuinen. De kids vermaken zich daar wel. 

Dolfijnen spotten

Voor het spotten van dolfijnen reis je af naar het Dolfinarium in Harderwijk. Maar je kunt nog veel meer dieren uit de onderwaterwereld spotten zoals zeeleeuwen, roggen, haaien en walrussen. Daarnaast is er een indrukwekkende voorstelling die een genot is voor het hele gezin. 

Klimmen en klauteren

Houden jullie van klimmen en klauteren? Dan zijn jullie in de Veluwe op het juiste adres. De Veluwe beschikt over meerdere leuke klimbossen. Zo kunnen jullie je lol op in Apeldoorn, Garderen en Harderwijk. Net wat het dichtste bij jullie vakantiehuis is. 

Kastelen bezoeken

Tijdens jullie bezoek aan de Veluwe kan het bezoeken van een kasteel niet ontbreken. Even terug naar de Middeleeuwen. Kasteel Essenburgh is een prachtig kasteel wat inmiddels is omgetoverd tot een hotel. Mooie plek om even te stoppen voor een lekkere lunch. Wil je uitgebreid rondkijken? Ga dan naar Park en Kasteel Rosendael. Leuk voor jong en oud. 

Maar is er nog veel meer te beleven! Denk aan de Schaapskooi, Bakkerijmuseum in Hattem, De Spelerij – Uitvinderij, Kinderparadijs MalkenSchoten en ga zo maar door. Genoeg te beleven dus.