21 september 2021
huis kopen javea

Een eigen huis kopen in Spanje? Javea is er een geschikte plek voor

Als je een fan bent van Spanje als vakantieland en hier dan ook zo vaak mogelijk naartoe reist, dan is het niet raar als je zou overwegen hier ooit een eigen huis te kopen, bijvoorbeeld als vast vakantiehuis. Veel Nederlanders gingen je immers al voor, iets dat aangeeft dat het wat dit betreft zeker niet per se bij dagdromen hoeft te blijven. De meeste mensen kiezen ervoor om aan de oostkust een geschikte woning te vinden. Het oosten van Spanje heeft namelijk de voordelen van het gunstige klimaat, de gastvrije bevolking en de smaakvolle keuken. Een huis kopen in Javea, een fraaie Oost-Spaanse badplaats, zou bijvoorbeeld helemaal in het plaatje passen.

huis kopen javea

Om deze redenen is Javea zo aantrekkelijk

Van alle grote, bekende Spaanse steden is Alicante de stad die het dichtst bij Javea ligt. De stad Valencia is ook niet al te ver weg. Javea is echter vooral geliefd dankzij zijn prachtige oude stadscentrum en de indrukwekkende natuurgebieden die je rondom de stad vindt. Door de flinke hoogteverschillen kun je buitengewoon mooie wandelingen ondernemen, een moeite die tenslotte beloond wordt door fenomenale uitzichten.

Het nut van het inzetten van een aankoopmakelaar

Als je in Javea een huis wenst te kopen als Nederlanders, dan zou het verstandig zijn om je bij je aanschafproces te laten begeleiden door een aankoopmakelaar, het liefst een makelaar die Nederlands en Spaans spreekt en een uitstekende kennis heeft van de wetten, regels en gebruiken in Spanje. Een huis in Spanje kopen is namelijk een intensief proces met veel administratieve rompslomp. Een aankoopmakelaar zou je dus veel werk uit handen nemen én de kans op fouten in of ongewenste vertraging van het proces verkleinen.