21 januari 2022

Dit is waarom je de Ardennen bezoekt met het hele gezin

De Ardennen is een uitstekende keuze voor een vakantie met het gezin. Van het bos tot de kust en van kleine stadjes tot kastelen –  de Belgische Ardennen is divers en er zijn talloze mogelijkheden voor het beleven van verschillende activiteiten. We vertellen je hier waarom de veelzijdigheid van deze streek uitstekend is voor een vakantie met het hele gezin.

Bezoek mythische kastelen en authentieke kleine stadjes

Wanneer je de Ardennen bezoekt, wordt je verwelkomt met weelderige, uitgestrekte bossen, heuvelruggen en historische nederzettingen zoals het stadje Rochefort. Deze plek is omringd met een prachtig landschap en wordt direct herkend aan zijn historische gebouwen. Interessante bezienswaardigheden om te bezoeken met het hele gezin zijn: Archéoparc de Rochefort, Grotten van Han en Domaine Provincial de Chevetogne. Als je een fijnproever bent, dan bezoek je de abdij van Rochefort, een van de weinig trappistenbrouwerijen in de wereld. Bereid je dus voor speciaalbier met aroma’s van pure chocolade, noten, kersen, vijgen en gebrande tarwe.

De mooiste routes en betoverde bossen

In de Ardennen kan je genieten van prachtige uitvalbasissen die je alle comfort en vrijheid geven. Vanuit verschillende vakantieparken (zoek op vakantiehuis Ardennen voor het aanbod) heb je toegang tot de mooiste routes die je naar het hart van de Ardennen kunnen leiden. Maak kennis met magische bossen waar over de loop van tijd vele mythen en verhalen de ronde hebben gedaan. De bossen in de Ardennen zijn een van de beste plekken om wandelend of fietsend te verkennen. Kies met het hele gezin een leuke route en laat jullie meeslepen in de veelzijdigheid van de streek: wandel langs frisse beekjes, kronkelende weggetjes en stuit op kasteelruïnes en bruisende stadjes. Het is aanbevolen om vooral de tijd te nemen, want dit is niet een van die uitdagingen waarbij je haast hoeft te hebben! Dus geniet van het landschap en plan een regelmatige stop onderweg om te genieten van een vers lokaal biertje in een klein middeleeuws dorpje.