21 januari 2022

De meest gekozen vakantiebestemmingen

De maatregelen tegen de verspreiding van het besmettelijke Corona virus zorgen ervoor dat we tijdelijk niet op vakantie mogen. De perfecte tijd om eens heerlijk te fantaseren over de reizen die we in de toekomst nog willen maken. Betrap jij jezelf er ook op dat je de extra tijd die je achter je laptop besteed omdat je thuis werkt ook wel eens afdwaalt naar een vakantie- en reisblog? Mis jij het er op uit trekken nmet het vliegtuig of in de auto naar de buitenland ook zo? Wij zijn de straat opgegaan en hebben onder een groep van  250 mensen gevraagd welke reis zij nog willen maken en hoe zij de vakantieperiode nu doorbrengen.

Backpacken door Azië of Australië

Na jaren van studeren en thuis wonen (lees sparen) kiezen veel jongeren er voor om na het behalen van diploma een sabbatical te nemen. Dit tussenjaar besteden zij vaak aan zelf ontwikkeling. Dit staat altijd erg mooi op het cv dat zij na een tussenjaar insturen maar eigenlijk hebben zij een jaar lang genoten van het leven in het buitenland. Met een backpack op hun rug hebben deze jongeren maanden lang gefeest en gereisd. Op de verschillende forums die je online kunt vinden wordt er ook nu al druk gespeculeerd en gedroomd over de reizen die gemaakt gaan worden wanneer de Corona maatregelen worden versoepeld.

Op vakantie in eigen land of net over de grens

Nu de Corona maatregelen nog wel gelden en veel landen niet bezocht kunnen worden kiezen veel mensen voor een vakantie in eigen land. Tot voor kort was het ook mogelijk om je vakantie net over de grens te vieren door bijvoorbeeld een vakantiehuis zuid frankrijk te huren. Lekker drie weken lang bijkomen van het drukke dagelijkse bestaan met een drankje aan het zwembad dat bij je vakantiehuis zit. Hoewel vakantiepark aanbieders als droomparken, centreparcs en groepen.nl flinke winst boeken doordat de Nederlandse vakantieparken opeens overvol zitten hoopt een groot deel van de bevolking toch snel weer op vakantie in het buitenland te kunnen.