2 december 2021
Zeilvakantie Nederland

De beste plekken om te zeilen in Nederland

Hoe ver ben jij met de vakantieplannen? Voor avontuur op het water hoef je helemaal niet ver te gaan. Wat dacht je van een mooie zeilvakantie in eigen land! Ontdek Nederland vanaf het water, laat de zeilen bollen op het open water en kruip ‘s nachts knus in je eigen kajuit. Wat zijn nou de mooiste plekken in Nederland om te zeilen? En hoe kom je eigenlijk aan een zeilboot? Lees snel verder want jouw ideale zeilvakantie begint hier.

De zeilboot

Ben je de trotse eigenaar van een blinkende zeiljacht? Ga dan verder naar het volgende blok. Heb je er nog geen, dan zijn er altijd genoeg nieuwe en gebruikte zeilboten te koop. Houd er wel rekening mee dat je voor en na je zeilvakantie een ligplaats en stalling voor je zeilboot nodig hebt en een boot veel onderhoud nodig heeft. In plaats van een nieuwe kopen, zou je misschien liever een zeilboot huren

Ontdek Zeeland vanaf het water

In Zeeland kun je naar hartelust zeilen zonder dat je de open zee op hoeft. Er zijn veel historische plaatsjes, waar je aan kunt leggen in de jachthaven. Bevaar de Oosterschelde van Zierikzee naar Goes en steek binnendoor via Middelburg naar Vlissingen, de stad van Michiel de Ruyter. Ben jij net zo’n zeeheld, vaar dan langs de prachtige kustlijn van Zeeland.

IJsselmeer en Markermeer

Het Markermeer en het IJsselmeer zijn zeer populaire gebieden om te zeilen. Er is plenty open water waar je flink snelheid kunt maken. Voor sportief zeilen zit je hier goed. Ook voor cultuur en historie kun je hier terecht. Bezoek bijzondere stadjes uit de V.O.C.-tijd en voormalige Zuiderzee-eilanden.

Meer zeilgebieden in Nederland

Eigenlijk hebben we je misleid met de titel van dit artikel. In Nederland is er namelijk niet één plek de beste om te zeilen. De Friese Meren, een rondje om Noord-Holland, bovenlangs de Wadden-eilanden …  er zijn vele prachtige zeilroutes en -gebieden met elk hun eigen charme. Fijne zeilvakantie!