21 september 2021

4 reistips voor het bezoek van Portugal

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Portugal? Dan hebben wij een paar handige tips voor jou op een rijtje gezet!

Tip 1. Bepaal je vervoer naar Portugal

Je kunt op verschillende manieren naar Portugal reizen. Je kunt ervoor kiezen om ruim 2.000 kilometer met een eigen auto te rijden en hier een paar dagen aan kwijt te zijn, of je pakt het vliegtuig. Bij het laatste scenario kun je ervoor kiezen om een zogeheten fly drive Portugal vakantie te boeken. Met een fly drive vakantie vlieg je naar jouw bestemming en staat er een huurauto op het vliegveld voor je klaar. Zo ben je geen dagen onderweg met je eigen vervoer en de nodige irritaties, maar geniet je wel van de vrijheid en flexibiliteit van een eigen auto tijdens je vakantie. Je bent niet afhankelijk van andere vervoerders.

fly drive Portugal

Tip 2. Vergelijk bij het boeken diverse aanbieders

Als je jouw vakantie naar Portugal wilt boeken is het niet verstandig om maar naar één aanbieder of reisbureau te kijken. Er zijn in Nederland tientallen partijen die reizen naar Portugal aanbieden. Door goed te vergelijken kun je al gauw honderden euro’s besparen voor de reis en eventuele huur van een auto. Dat geld kan je beter in de activiteiten tijdens je vakantie steken! Of gewoon op je bankrekening laten staan natuurlijk!

Tip 3. Stippel thuis alvast je vakantie uit

Zeker niet onbelangrijk: een plan de campagne voor de vakantie! Zo kun je jouw vakantie optimaal benutten, zonder dat je te lang op één plek blijft. Zoek online naar locaties die je wilt bezoeken. Denk hierbij aan pittoreske havenstadjes, paleizen of andere historische locaties van Portugal. Een goede planning heeft nog een voordeel: je kunt alvast een budget vaststellen van je gehele vakantie. Zo kom je niet na je vakantie voor financiële verrassingen te staan.

Tip 4. Bezoek naast populaire steden ook minder bekende steden

Het ligt natuurlijk erg voor de hand dat je populaire steden als Porto of Lissabon wilt bezoeken tijdens je vakantie in Portugal. Maar naast deze populaire steden heeft Portugal nog meer mooie dorpen en kleine steden. Als je een huurauto of eigen auto tot je beschikking hebt is er niks leukers dan op pad te gaan en langs de kust van Portugal nieuwe plekken te ontdekken!